Helmos Hotel - Cat. A - Kalavrita

Algemeen :

Het Helmos Hotel bevindt zich op een historische locatie. Het is de plaats waar de leiders van de Onafhankelijkheidsoorlog vergaderden. Het gebouw dateert van 1922, werd uitgebreid in de jaren '30 en vernield in 1943. Na de herstellingen bleef het hotel operationeel. Het onderging een grondige renovatie, rekening houdend met respect voor z'n traditionele karakter.


Ligging :

Gelegen aan het Vrijheidsplein (Plakia Eleftherias) in het stadje Kalavrita. Athene ligt op 203 kilometer afstand. In de directe omgeving is er het Kalavrita Ski Resort, op de flank van de Helmosberg.


Faciliteiten :


Lobby, bar, restaurant. Congresfaciliteiten.


Accommodatie :


Er zijn in totaal 28 kamers, verdeeld over 2 verdiepingen met uitzicht op de Plakia Eleftherias of over het stadje en de berg Helmos. Alle kamers beschikken over badkamer met haardroger, ergonomische matrassen, safe, satelliettelevisie en internettoegang. In de standaardkamers is er een plafondventilator, in de juniorsuite airco.


Kamertypes :

  • Type A : dubbel klein
  • Type B : dubbel standaard
  • Type C : dubbel extra bed
  • Type D : triple
  • Type E : juniorsuite
  • Type F : singleMaaltijden :

Het hotel wordt aangeboden in kamer met ontbijt.

In het Hesperides restaurant begint de dag met een rijk ontbijtbuffet. De Neve Blu Bar is vooral gekend omwille van zijn collectie malt whisky’s, cognacs en Cubaanse sigaren. Er worden op bepaalde tijdstippen ook gastronomische avonden en wijnproeverijen georganiseerd.


Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture