15 dagen Griekenland van noord naar zuid - Rondreis per huurwagen

 

Dag 1-2 Thessaloniki Download pdf
Aankomst in Thessaloniki, in ontvangstname van de huurwagen en overnachting in het centrum van de stad voor 2 nachten. De 2de grootste stad van Griekenland is het Europees hart van de Balkan en een aangename universiteitsstad met een beladen geschiedenis.  Bezoek de Witte Toren, het prachtige archeologisch museum, het Byzantijns museum en de vele kerken.

Dag 3 Thessaloniki-Kastoria (190 km)
Het Macedonische stadje Kastoria ligt op een schiereiland in het Orestiasmeer. Het ademt met zijn charmante steegjes een typische Balkansfeer uit. Tegen de grens met Albanië zijn de Prespameren een must voor vogelliefhebbers.

Dag 4 Kastoria-Kalambaka ( 132 km)
Via Grevena richting Kalambaka.  Onderweg kan u een tussenstop maken in het bergdorp Metsovo. Vanuit de stad Kalambaka is er een mooi zicht op de Meteoren.

Dag 5 Meteoren
Zonder twijfel één van de toppers van Griekenland. Vanaf de 11e eeuw vestigden kluizenaars zich in grotten.  De 24 Meteorakloosters werden gebouwd v.a. de 14de eeuw op duizelingwekkend hoge rotsen. Vandaag zijn er nog 6 kloosters bewoond waaronder 1 nonnenklooster.  Dankzij het toerisme kunnen de kloosters gerestaureerd worden.  Bezoek zeker Varlaam, Rousanou, Agia Triada en Megalo Meteora.

Dag 6-7 Kalambaka-Delphi (227 km)
De antieke site van Delphi werd in de Griekse mythologie aanzien als de navel van de wereld. De site is schitterend gelegen, tegen de groene hellingen van de Parnassosberg met adembenemend zicht op zee. Vanaf het einde van de 8ste eeuw VC was Delphi bekend als de verblijfplaats van Apollo. Het orakel van Delphi was de spreekbuis van de god Apollo. Het museum is beslist de moeite waard met als must see het bronzen beeld van de wagenmenner van Delphi.

Dag 8-9 Delphi-Olympia (225 km)
Via de Rio-Antirion brug  steekt u de golf van Korinthe over om de Peloponnesos te bereiken. U kan onderweg een tussenstop doen in de gezellige stad Nafpaktos.  Op de site van antiek Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen, heerst een serene sfeer. Het archeologisch museum is één van de rijkste musea van het land.

Dag 10 Olympia-Korinthia (186 km)
Rijd via de mooie Lousios kloof en zijn typische bergdorpen zoals Dimitsana en Stemnitsa. Stemnitsa is een uitvalsbasis om mooie wandelingen te maken. In de kloof zijn er tal van kloosters een bezoekje waard.

Dag 11-12 Korinthia
De streek Korinhtia is ideaal gelegen om mooie excursies te doen vanuit uw hotel. De Argolis is vlakbij met toppers zoals Mycene, Epidaurus en Nafplion.  U kan ook de Saronische eilanden ontdekken zoals Aegina, Poros, Hydra en Spetses.  In het zuiden van de Peloponnesos is de byzantijnse site van Mystras de moeite waard.

Dag 13-14 Korinthia-Athene (115 km)
Via het kanaal van Korinthe richting Athene. De Griekse hoofdstad heeft tal van toppers die het ontdekken meer dan waard zijn. Bezoek de Acropolis en het mooie Acropolis museum, het Archeologisch museum, Benaki museum en museum voor Cycladische kunst. In de gezellige wijken Plaka en Monastiraki zijn er tal van restaurantjes, terrasjes en winkeltjes. Van op de Lycabettus-heuvel reikt het uitzicht tot in de havenstad Piraeus.

Dag 15 Athene-Brussel
Vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht.

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture