8 dagen Klassiek Griekenland en Meteoren met 4 daagse begeleide rondreis

Dag 1 (afreis op donderdag, zaterdag of zondag)

Vlucht Brussel Athene, transfer naar hotel Poseidon Resort in Loutraki voor een verblijf van 2 nachten.

Dag 2

Vrij verblijf in Loutraki. U kan relaxen in het hotel of de streek verkennen.

Dag 3 

Rond 10u start uw begeleide rondreis in internationaal gezelschap met Engelstalige gids. Stop aan het Kanaal van Korinthe. Dit kanaal verbindt de Ionische Zee met de Egeïsche Zee. Via de prachtige kust langs de Saronische Golf bereiken we Epidaurus. We bezoeken de site met zijn mooi bewaarde theater. Nu nog kan men vanop de scene duidelijk hoorbaar zijn voor de 12000 bezoekers. Verder naar Nafplion, de eerste hoofdstad van Griekenland.  Na een korte stop rijden we verder naar Mycene om deze beroemde site te bezoeken. In de namiddag vertrekken we naar Olympia.  Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Olympia is de bekendste site van Griekenland en de bakermat van de Olympische Spelen. De site ligt ten zuidwesten van de Kronios berg, in een uitbundige natuurpracht.  We bezoeken de site en het bijhorend museum.  We verlaten de Peloponnesos via de Rion-Antirrion brug (een sterk staaltje architectuur) om het vasteland te bereiken.  Avondmaal en overnachting in Delphi.

Dag 5

Aan de voet van de Parnassos berg ligt het antieke Delphi, bekend om het orakel. Delphi werd beschouwd als het centrum van de wereld. Volgens de Griekse mythologie ontmoetten twee arenden, die door Zeus werden uitgestuurd, elkaar hier op zoek naar de navel van de wereld.  Het heilidgdom ligt in een spectaculair landschap en was gedurende eeuwen een cultureel en religieus centrum. We bezoeken de site en het bijhorend museum, met het bekende bronzen beeld van de wagenmenner van Delphi. Vertrek naar Kalambaka, bij aankomst kort bezoek aan het dorp.

Dag 6

Vandaag bezoeken we een van de indrukwekkendste plaatsen van Griekenland. De naam Meteora betekent "hangend in de lucht", dit ontdekt u onmiddellijk bij het zien van de kloosters. De Meteoren omvatten 24 kloosters, dit is de tweede grootste kloostergemeenschap na de heilige Athos berg. Tegenwoordig zijn er 6 kloosters (waarvan 1 nonnenklooster) die kunnen bezocht worden. Elk klooster torent hoog uit op de karststeenrotsen.

In de namiddag vertrekken we naar Athene, onderweg maken we een fotostop aan Thermophylae.  Aankomst en check-in in hotel Fresh.  Geniet van het avondleven in de typische Plaka wijk.

Dag 7

Vrije tijd in Athene.  Wij raden u aan om vroeg in de voormiddag de Acropolis te bezoeken met aansluitend het Acropolis museum.  Aan het Syntagma plein en het parlement is er de indrukwekkende wissel van de wacht door de Evzones (de Presidentiële wacht). De stad heeft heel wat te bieden op elk vlak, zowel cultureel al amusement. 

Dag 8

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

 

 

*** De route kan aangepast worden, de stopplaatsen en bezoeken blijven wel behouden ***

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture