8 dagen Rustiek Kreta

Logeer in authentieke hotels in een rustige omgeving maar toch op korte rij-afstand van een toeristisch centrum. U logeert 3 nachten in hotel Villa Kerasia in de omgeving van de hoofdstad Heraklion en 4 nachten in hotel Kapsaliana, in de omgeving van Rethymnon. Beide hotels zijn ideaal gelegen om de omgeving te verkennen.

 

Dag 1-3 Villa Kerasia

Het hotel bevindt zich op 15 km ten zuidwesten van Heraklion.  Van hieruit kan u de regio Heraklion en de regio Lassithi verkennen.  Bezoek de ruines van Knossos, het archeologisch museum in Heraklion, het aangenaam stadje Agios Nikolaos, het haventje van Elounda en het melaatseneiland Spinalonga.  Het Plateau van Lasithi was ooit bezaaid met duizenden windmolentjes.  Nu is het een rustige vallei waar u kan paardrijden, wandelen, vogels spotten of de Dikti grot verkennen waar Zeus zou geboren zijn.  Verken ook het zuiden van het eiland met het hippiestadje Matala en de ruïnes Gortys en Phaestos.

 

 

Dag 4-8 Kapsaliana

Vertrek westwaarts naar Rethymnon.  Het hotel Kapsaliana is een uniek charmehotel genesteld in een vredige omgeving met een adembenemend zicht over het Kretenzisch binnenland, te midden olijfboomgaarden.  Dit was vroeger een olijfolieperserij en huisvest nu een olijfmuseum. Het hotel is opgevat als een traditioneel Kretenzisch dorp met elegante kamers en een uitmuntende keuken.

U kan van hieruit het westen van het eiland ontdekken met de Venetiaans getinte steden Rethymnon en Chania. Het westen van Kreta is veel groener dan het oosten. Ten zuiden van Chania is de beroemde Samaria kloof een must voor wandelliefhebbers.  Daarnaast is er nog de kleinere Imbros kloof. Verder westwaarts bevindt zich het schiereiland Gramvoussa met de prachtige Balos lagune.

 

 

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture