8 dagen Wonderen van Griekenland - rondreis per huurwagen

Sta in bewondering voor de machtige klassieke bouwwerken. Geniet van de kolossale sereniteit van de Orthodoxe kloosters. Maak u klaar om de wonderen uit Griekenland met uw eigen ogen te aanschouwen.


Dag 1 Athene - Delphi (180 km)
Vlucht Brussel Athene.  Vertrek naar Delphi. Onderweg kan u het mooie Byzantijnse klooster Ossios Loukas bezoeken. Neem de tijd om de archeologische site van Delphi te bezoeken alsook het museum met topstukken zoals het bronzen beeld van de wagenmenner van Delphi. Delphi werd aanzien als het centrum van het universum. Het staat ook gekend om de mooie tempel van Apollo en het Orakel.  Wij raden u aan vandaag het museum te bezoeken. Overnachting in Delphi.

Dag 2 Delphi -Ioannina (325 km)
Bezoek in de voormiddag de site van Delphi.  Vertrek 's middags vroeg naar het rustige havenstadje Nafpaktos.  Iets ten zuiden van Ioannina bevindt zich de archeologische site Dodoni met een opmerkelijk goed bewaard theater. Check-in in uw hotel in Ioannina.

Dag 3 Ioannina
De hoofdstad van Epirus, Ioannina, is een moderne en dynamische universiteits- en handelsstad.  In de charmante oude stad (kastro) heerst een serene oosterse sfeer met oude Ottomaanse huizen, een synagoge, een mooie minaret van de Aslan Pajamoskee en enkele interessante musea. De stad staat bekend om haar zilverwerk.  Neem de boot naar het Ioanninon eiland met haar talrijke kloosters.  In de omgeving van Ioannina is de grot van Perama de moeite waard.  Natuurliefhebbers kunnen de Vikos kloof bezoeken ten noorden van de stad (dit is een daguitstap). Overnachting.

Dag 4 Ioannina - Kalambaka (104 km)
Vertrek naar Kalambaka.  Maak onderweg een stop in het typische bergdorpje Metsovo. Kalambaka ligt in het hart van het Grieks binnenland,  omringd door indrukwekkende karststeenrotsen. Bovenop deze hoge rotsen werden kloosters gebouwd als vestingsplaatsen tussen hemel en aarde. In de glorieperiode waren er 24, maar de meesten zijn nu verdwenen. Nu zijn er 6 kloosters te bezoeken waaronder één nonnenklooster. Overnachting in Kalambaka.
     
Dag 5 Meteora
Neem gans de dag de tijd om de verschillende kloosters te bezoeken. Uit respect voor de monikken en de nonnen vragen we u om deftige kledij te dragen (schouders en knieën bedekt).

Dag 6 Kalambaka - Athene (350 km)
Vertrek naar Athene.   Bezoek aan de stad. De Plaka, de oude wijk van Athene met zijn vele winkeltjes en restaurantjes ligt in de schaduw van de Acropolis. Het Nationaal Archeologisch Museum is een ware schatkamer van antieke vondsten. Het Syntagmaplein ligt dan weer in het centrum van het hedendaagse Athene. U logeert 2 nachten in een hotel in het centrum van de stad.

Dag 7 Athene
Bezoek het Acropolis en het prachtige Acropolis museum. De stad heeft op cultureel vlak heel wat te bieden met zijn talrijke musea.  Ook de shoppers komen hier ruim aan hun trekken.

Dag 8 Athene - Brussel
Afgifte van de huurwagen op de luchthaven en terugvlucht naar Brussel

 

          

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture