8 dagen Klassiek Griekenland


Tijdens deze rondreis ontdekt u de klassieke Griekse hoogtepunten. U kan genieten van de hoofdstad. U maakt kennis met archeologische sites uit het antieke en klassieke Griekenland. Een bezoek aan een Grieks klooster mag ook niet ontbreken. Vergeet vooral niet te genieten van de prachtige natuur en de typisch Griekse keuken.

    
Dag 1-2 Brussel - Athene
Vlucht Brussel Athene, transfer naar het hotel.  Ontdek de Griekse hoofdstad en geniet van de vele restaurantjes en winkeltjes in de typische Plaka wijk.  Bezoek de Acropolis en het prachtige Acropolis museum. 2 overnachtingen in hotel Fresh in het centrum van Athene. 
     
Dag 3 Athene - Delphi (180 km)
Na het ontbijt vertrek naar Delphi met onderweg een stop aan het mooie Ossios Loukas klooster. Bezoek aan de antieke site van Delphi en het bijhorend museum.  Overnachting in hotel Fedriades.

Dag 4 Delphi - Olympia ( 225 km)
In de vroege ochtend vertrek naar Olympia via de indrukwekkende Rion-Antirio brug. Bezoek de antieke site van Olympia en het mooie museum.  Overnachting in Olympia.   

Dag 5 Olympia - Xylokastro (172 km)
Vertrek vroeg vanuit Olympia om via Arcadia, het centrum van de Peloponnesos naar Xylokastro te rijden. Stop onderweg in de typische bergdorpjes Stemnitsa en Dimitsana.  Bezoek de hangende kloosters in de Lousios kloof. Check-in in hotel Sikyon Coast voor 3 overnachtingen.

Dag 6-7 Xylokastro
Ontdek de mooie Argolis streek: de sites van antiek Korinthe, Mycene en Epidaurus; Nafplion, de eerste hoofdstad van Griekenland of de Saronische eilanden Hydra, Aegina, Poros en Spetses.   Het hotel is ideaal gelegen om deze regio te ontdekken.

Dag 8 Xylokastro - Athene - Brussel (145 km)
Via het kanaal van Korinthe naar de luchthaven van Athene. Terugvlucht naar Brussel.

 

           

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture