12 dagen Parels van de Peloponnesos

Tijdens deze rondreis heeft u alle tijd om de hoogtepunten van de Peloponnesos te ontdekken. Bovendien logeert u in leuke hotels waar u ook tijd heeft om simpelweg te genieten.


Dag 1 Athene – Korinthia (114 km) Download PDF
Aankomst in Athene, inontvangstneming van de huurwagen en rit naar de regio Korinthia. Onderweg fotostop aan het kanaal van Korinthe. Check-in in hotel Sikyon Coast voor 3 nachten verblijf. Afspraak met onze lokale agent waarbij u handige tips en inside-information krijgt over uw individuele rondreis.

Dag 2-3 Korinthia
U kan de Argolis ontdekken met toppers als de antieke sites van Korinthe, Mycene en Epidaurus. Geniet van het aangenaam stadje Nafplion dat ooit de eerste Griekse hoofdstad was. Een uitstap naar één van de Saronische eilanden (Hydra, Aegina, Poros of Spetses) is zeker mogelijk.

Dag 4-6 Korinthia – Areopoli (ca. 200 km)
’s Ochtends vertrek via Sparta en Mystras naar Aeropoli. De site van Mystras is een unicum in zijn soort. De Byzantijnse spookstad, die over 3 niveaus tegen een helling werd gebouwd, moet u beslist gezien hebben. Daarna komt u in de mysterieuze Mani streek, een bergachtig schiereiland met grillige contouren en typische torenwoningen. U logeert 3 nachten in het typische charmehotel Ktima Karageorgou. Van hieruit kunt u de Mani-streek ontdekken alsook het meest zuidoostelijke schiereiland van de Peloponnesos met de mooie Middeleeuwse stad Monemvasia, Gythio, …

Dag 7-9 Areopoli – Skafidia (305 km via Methoni)
Via Kardamili, Kalamata en Pirgos richting Olympia. Het traject tot Kalamata is één van de mooiste kustroutes van de Peloponnesos. U kan het meest zuidwestelijke schiereiland Messinia bezoeken met mooie plaatsjes zoals Koroni, Methoni en Pylos.  Bezoek de antieke site van Olympia en het museum. U verblijft 3 nachten in het prachtig gelegen Mare Dei Suites hotel.

Dag 10 Skafidia - Athene (320 km)
’s Morgens vertrek naar de prefectuur Arcadia, het hartje van de Peloponnesos. Tijdens deze mooie tocht komt u door typische bergdorpjes langs indrukwekkende kloven. Neem de tijd om een wandeling te maken in de Lousioskloof, gekend om zijn “hangende kloosters”. Geniet van een lunch in één van de typische tavernas in Dimitsana of Stemnitsa. U verblijft 2 nachten in hotel Fresh (of gelijkwaardig) in het centrum van de stad.

Dag 11 Athene
Geniet van de Griekse hoofdstad met zijn talrijke bezienswaardigheden zoals de Acropolis, het Acropolismuseum, de gezellige Plaka wijk, het wisselen van de wacht aan het Syntagma plein,…

Dag 12 Athene – Brussel
Vertrek naar de luchthaven van Athene. Afgifte van de huurwagen en terugvlucht naar Brussel. U kunt uw rondreis ook verlengen in een hotel naar keuze.

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture