8 dagen West-Kreta - Rondreis per huurwagen

Dag 1 Brussel - HeraklionDownload PDF
Rechtstreekse vlucht Brussel-Heraklion. Bij aankomst ontvangt u uw roadbook van onze lokale agent. In ontvangst name van de huurwagen en vertrek naar het centrum. De hoofdstad van Kreta is een moderne havenstad met een leuke winkelstraat en aangename terrasjes. Bezoek het archeologisch museum waar talrijke vondsten uit de Minoïsche tijd te bezichten zijn. Overnachting.

Dag 2-4 Rethymnon (75 km)
Bezoek 's morgens vroeg de Minoïsche site Knossos. Vertrek langs de kustweg richting Rethymnon. Geniet onderweg van de mooie vergezichten.  Rethymnon is de hoofdplaats van de gelijknamige regio en een drukke stad.  De oude wijken hebben echter hun charme behouden met smalle straatjes met winkeltjes en restaurants, oude Venetiaanse en Turkse huizen, de Rimondifontein en de gezellige oude haven. Het hinterland is ongerept met authentieke bergdorpen zoals Argiroupolis. Bezoek het Arkadi klooster dat een beladen geschiedenis kent. Trek via het bergdorpje Spili naar de zuidkust om Preveli, Plakias, de kliffen van Matala en de archeologische sites Phaestos en Gortys te bezoeken.

Dag 5-7 Rethymnon - Chania (65 km)  
Het westen is de groene oase van het eiland.  De hoofdplaats Chania heeft een mooie oude Venetiaanse haven met tal van winkeltjes en restaurants. Het schiereiland Akrotiri wordt in nauw verband gebracht met de strijd tussen de Kretenzers en de Duitsers tijdens WO II. Ten zuiden van Chania kan u een trektocht doen door de prachtige Samaria kloof (16 km) of door de kleinere Imbros kloof. Het schiereiland Rodopou herbergt het 17de eeuwse klooster Gonias. Vanuit Kissamos kan u een boot nemen naar het schiereiland Gramvoussa en de lagune van Balos.


Dag 8 Chania - Heraklion (140 km) – Brussel
Vertrek naar Heraklion, afgifte van de huurwagen op de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

 

 

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture