10 dagen oost-west Kreta

 

Dag 1 Heraklion – Elounda (67 km)Download PDF
Rechtstreekse vlucht Brussel-Heraklion, in ontvangst name van de huurwagen en vertrek naar Elounda. Check-in in het charmante aparthotel Adrakos.


Dag 2-4 Elounda
Vanuit uw hotel kan u de noordoostkust van Kreta ontdekken. Vanuit de schilderachtige haven van Plaka, niet ver van Elounda,  kan u een boottocht doen naar het eiland Spinalonga. Tot 1957 was dit een melaatseneiland. In de badplaats Agios Nikolaos is het leuk kuieren langs de vele winkeltjes en restaurants. Hier is het “verdronken” meer van Voulesmeni de grootste trekpleister. Bezoek in de omgeving van het dorpje Kritsa het 13e E. Panagia Kera kerkje. U kan  het zuiden ontdekken met onderweg een bezoek aan de  ruïnes van  de Romeinse stad Gortys en de Minoïsche stad Phaestos.  Ga eens naar het strand van de badplaats Matala met zijn door grotten doorboorde klif. In de jaren 70 bivakkeerden hier hippies. De sfeer is er gebleven.  Op het vruchtbare Platteau van Lassithi met zijn kleine dorpjes heerst een aangename  rust. Hier bevindt zich de Dikti grot waar volgens de Griekse mythologie de god  Zeus geboren is.


Dag 5 Elounda - Agia Marina ( /-215 km)  
Vertrek ’s morgens vroeg naar het noordwesten van het eiland. Onderweg kan u de ruïnes van Knossos, het archeologisch museum van Heraklion en het Arkadi klooster bezoeken. Bezoek in de namiddag het gezellige havenstadje Rethymnon met zijn wirwar aan kleine straatjes.  Check-in in het kleinschalige hotel Minos Village in Agia Marina.


Dag 6-10 Agia Marina

Het westen is de groene oase van het eiland.  De hoofdplaats Chania heeft een mooie oude Venetiaanse haven met tal van winkeltjes en restaurants. Het schiereiland Akrotiri wordt in nauw verband gebracht met de strijd tussen de Kretenzers en de Duitsers tijdens WO II. Ten zuiden van Chania kan u een trektocht doen door de prachtige Samaria kloof (16 km) of door de kleinere Imbros kloof. Het schiereiland Rodopou herbergt het 17de eeuwse klooster Gonias. Vanuit Kissamos kan u een boot nemen naar het schiereiland Gramvoussa en de lagune van Balos.


Dag 10 Heraklion – Brussel
Vertrek naar Heraklion, afgifte van de huurwagen op de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture