Island Hopping: 13 dagen Santorini, Ios, Sikinos en Folegandros

 

Een Island Hopping is de ideale manier om verschillende eilanden te combineren in de Cycladen. Elk eiland heeft zijn eigenheid, zijn eigen cultuur en pittoreske dorpjes met een wirwar van straatjes waar het leuk is te flaneren. Bij deze  combinatiereis verblijft u op Santorini en op 3 minder gekende eilanden.

Dag 1 Brussel-Santorini

Vlucht Brussel-Santorini, u verblijft één nacht in Santorini om 's anderdaags de ferry te nemen naar Ios.

Dag 2-4 Ios

Ios staat bekend als het eiland waar Homerus begraven ligt. In de oudheid was Ios bedekt met eikenbossen die later werden gekapt voor de scheepsbouw. De lokale specialiteit is de Myzithra-kaas. Ios stad bestaat uit een wirwar van kleine straatjes met witte huizen en kerken met blauwe koepels.  Het eiland trekt heel wat jongeren aan door het bruisende nachtleven. U verblijft 3 nachten in het aangename hotel Ios Palace van waar u een schitterend zicht heeft op de Egeïsche zee.

Dag 5-6 Sikinos

Sikinos is een typisch Grieks, rustig en authentiek eilandje. Het dorp zelf ligt op 4 km van de haven, gemakkellijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Een ideale stop voor zij die eens een niet toeristisch eiland willen bezoeken.

Dag 7-9 Folegandros

Het vulkanische eiland Folegandros is een langwerpige en rotsachtige uitloper van rotsen met indrukwekkende kliffen, gelegen tussen Milos en Sikinos. Het heeft de typische charme van een Cycladeneiland met zijn witte huisjes, zijn kerkjes en zijn terrasvormige olijfboomgaarden. De Middeleeuwse Kastro van de hoofdplaats Chora rijst hoog uit boven de zee. Chora is een gezellig stadje met pleintjes en typische straatjes. U verblijft 3 nachten in het hotel Chora Resort, op wandelafstand van de stad.

Dag 10-12 Santorini

Ferry-overtocht naar Santorini, veruit het mooiste eiland van Griekenland. Dit vulkanisch eiland werd in 3000 VC door de Minoërs gekoloniseerd. In 1425 VC was er een vulkanische uitbarsting waardoor het oorspronkelijk ronde eiland halvemaanvormig werd. Aan de westkant van het eiland is er een spectaculaire klif waar de witte dorpjes tegenaan gebouwd werden. De zonsondergang in Oia is adembenemend. Santorini is een waar paradijs voor honeymooners, fotografen en levensgenieters.  U logeert 3 nachten in hotel Regina Mare in Imerovigli, van waar u een prachtig zicht heeft over de Caldera.

Dag 13 Santorini-Brussel

Terugvlucht naar Brussel.

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture