Island Hopping: 12 dagen Athene, Paros, Naxos en Mykonos

Een Island Hopping is de ideale manier om verschillende eilanden te combineren in de Cycladen. Elk eiland heeft zijn eigenheid, zijn eigen cultuur en pittoreske dorpjes met een wirwar van straatjes waar het leuk is te flaneren. Bij deze klassieke combinatiereis verblijft u telkens 3 nachten op 3 eilanden ten noorden van de Cycladen.
 
Dag 1 Athene

Aankomst in Athene, transfer naar hotel Fresh, check-in en overnachting. Indien uw vluchtgegevens het toelaten kan u de Griekse hoofdstad ontdekken. Hierbij mogen de Acropolis, het Acropolis museum, het Nationaal Archeologisch museum en de levendige Plaka wijk niet ontbreken.

Dag 2-4 Athene-Paros

Transfer naar de haven en ferry-overtocht Piraeus-Paros. Het vruchtbare paros is het 3de grootste eiland van de Cycladen. Het was in de oudheid al beroemd om zijn marmer. Paros heeft gezellige badplaatsen zoals Parikia en het kosmopolitische Naoussa met zijn talrijke boetiekjes, restaurants en bars. De dorpjes in het binnenland, tegen de heuvels aangebouwd met wijn- en olijfgaarden, hebben hun charme van weleer weten te bewaren. U verblijft in hotel Saint Andrea Seaside Resort in Naoussa.

Dag 5-7 Paros-Naxos

Ferry-overtocht naar Naxos, het grootste en meest groene eiland. Naxos heeft voor elk wat wils: mooie stranden, uitgaansmogelijkheden en een mooie natuur met bergen en vruchtbare dalen. In Naxos stad zijn er verschillende wijken waaronder de haven, de hotelwijk, de oude stad met het Venetiaanse Kastro en de Portara (de poort van Apollo). De Tagaia vallei is een paradijs voor wandelaars. U verblijft in hotel Iria Beach.

Dag 8-10 Naxos-Mykonos

Ferry-overtocht naar Mykonos, één van de populairste eilanden met mooie zandstranden en een bruisend nachtleven. De gezellige hoofdplaats heeft talrijke winkeltjes, restaurants en bars. Niet te missen zijn de kleine windmolentjes op de heuvel, de kunstenaarswijk Klein Venetië en het witte Panagia Paraportiani kerkje. Vanuit Mykonos moet u beslist een excursie doen naar het nabijgelegen eilandje Delos om de archeologische site te bezoeken.

Dag 11 Mykonos-Athene

Ferry-overtocht naar Piraeus. Transfer naar hotel Fresh voor overnachting.

Dag 12 Athene-Brussel

Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture