Lexicon

 

Accommodatie
In Griekenland spreekt men niet van sterren maar van categorieën. Deze wordt door de Griekse autoriteiten toegekend volgens objectieve criteria (oppervlakte kamer, al dan niet aanwezigheid van terras, airco, zwembad en dergelijke meer).  De categorie komt overeen met volgende sterrenkwalificatie: cat. Luxe = 5*cat. A = 4*cat. B = 3*cat. C = 2*Bij een aantal accomodaties hebben wij een persoonlijke beoordeling toegevoegd om u te helpen in uw keuze. Wij raden u echter aan contact op te nemen met uw reisagent voor meer concrete informatie.

 
   

A la Carte
Indien u op onze website uw gading niet vindt kunnen wij u, dankzij onze goede contacten ter plaatse, een à la carte voorstel doen. Raadpleeg hiervoor uw reisagent.

 
   

Klimaat
In Griekenland heerst een Middellands zeeklimaat.  De lente is de beste tijd van het jaar om het land te bezoeken. Tijdens het hoog seizoen (van juni tot begin september) is het druk en heet. Op de eilanden en in het bergachtig binnenland is het tijdens de hete zomermaanden aangenamer dan in Athene.

 
   

Reisdocumenten
Griekenland behoort tot Europese Unie.  Een identiteitskaart met geldige datum is voldoende. Voor kinderen een Kid's ID: vraag deze op tijd aan. Klanten van een andere dan de Belgische nationaliteit dienen zich te informeren bij hun ambassade. Voor rondreizen per huurwagen dient u in het bezit te zijn van een Europees rijbewijs.

 
   

Tijd
De plaatselijke tijd in Griekenland is Belgische tijd 1 uur. 

 
   

Vervoer 

 
   

Ferries
Tussen het vasteland en de eilanden zijn er vele ferryverbindingen.  Via onze lokale agent kunnen wij voor u een veelheid aan combinaties maken.  Indien er tijdens de reis door omstandigheden (bij voorbeeld slecht weer) een ferry niet uitvaart, dan wordt u geholpen door onze lokale agent. Raadpleeg uw reisagent hiervoor opdat wij voor u een voorstel op maat kunnen maken.
 

 
   

Huurwagen
Een rondreis per huurwagen is de ideale manier om Griekenland op uw eigen tempo te bezoeken. Enkele tips in het verkeer: - Grieken hebben soms een eigen interpretatie van de wegcode.  Wees dus voorzichtig.  Op veel plaatsen gebruiken ze de pechstrook als rijstrook, hou hier rekening mee. - Sinds de Olympische spelen van 2004 is de weginfrastructuur fors verbeterd. In het binnenland en op de Peloponnesos is de bewegwijzering soms minimaal.   Niettegenstaande u van de wagenverhuurmaatschappij een wegenkaart zal ontvangen raden wij u aan ter plaatse een gedetailleerde kaart aan te kopen.

  • Bij aankomst wordt een waarborg gevraagd, te regelen met een kredietkaart.
  • De aflevering van de huurwagen moet gebeuren ten laatste op hetzelfde tijdstip fals de afhaling. Per bijkomend uur moet er ter plaatse bijbetaald worden volgens de officiële plaatselijke tarieven.
  • De bestuurder moet in het bezit zijn van een geldig Europees rijbewijs en minimum 21 jaar oud zijn.
  • Ongebruikte huurdagen worden niet terugbetaald
  • De wagentypes zijn louter informatief.
  • De inbegrepen CDW verzekering (schadeverzekering) dekt de schade aan de wagen met uitzondering van schade aan de banden, de bodem en de spiegels. Er is een franchise.
  • De wagen ontvangt u met een volle tank en dient u terug af te leveren met een volle tank. Indien dit niet het geval is wordt dit ter plaatse aangerekend via uw kredietkaart.
 
   
Vluchten
Voor de vluchten werken wij enkel met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen.  Voor de lijnvluchten werken we samen met Aegean Airlines en Brussels Airlines. De brochureprijzen voor het vasteland zijn gebaseerd op lijnvlucht in een bepaalde boekingsklasse. Indien deze klasse niet meer beschikbaar is zullen wij u, mits supplement, een voorstel doen in een andere boekingsklasse of met een andere luchtvaartmaatschappij. Vroeg boeken is de boodschap!
 
   

Handling Fee en dossierkosten
Voor reservaties van minder dan 5 nachten of een programma op maat wordt een dossierkost aangerekend van € 25,00
.
 

 
   


Nationale Griekse vakantiedagen 2016

Januari: 01: Nieuwjaar, 06: Driekoningen

Maart: 14: Asmaandag

Maart: 25: Onafhankelijkheidsdag

April: 29: Goede Vrijdag

Mei: 01: Paaszondag, Feest van de Arbeid; 02 : Paasmaandag

Juni: 19: Pinksteren, 20: Pinkstermaandag

Augustus: 15 Maria Hemelvaart

Oktober: 28 Nationale Feestdag: "Ochi" dag

December: 25, 26 Kerstmis

 

 


Grieks Orthodox Pasen: "serious business" in Griekenland!

Pasen is voor de Grieks-Orthodoxen het belangrijkste feest van het jaar. Het begint met een vastenperiode van 40 dagen tijdens dewelke enkel natuurlijke producten worden gegeten (geen vlees, zuivel, vis of gevogelte). In de week voor Pasen worden alle voorbereidingen getroffen voor het feestweekend. Op Goede Vrijdag gaan de Grieken 's avonds naar de kerk voor de processie met de Epitafios (afbeelding van de ter graflegging van Christus). Op zaterdagavond is er de Paasmis waarbij de gelovigen om middernacht hun kaarsen mogen aansteken aan het Heilige Licht. Iedereen neemt zijn kaarsje mee naar huis om er thuis boven de voordeur een zwart kruisje te branden voor een goed jaar. Er is ook vuurwerk.  Op Paaszondag mag er weer vlees gegeten worden, dan wordt er traditioneel lam aan het spit geroosterd. Er wordt dan uitgebreid gefeest.

 

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture