10 dagen Charming Crete

Dag 1 Heraklion – Agios Nikolaos (60 km) of Elounda (67 km)Download pdf

Aankomst in Heraklion waar u wordt onthaald door onze lokale agent. U ontvangt uw roadbook en de vouchers van alle hotels. In ontvangstname van de huurwagen en rit naar Agios Nikoloas of Elounda.  Check-in in het hotel. 

Dag 2-3 Agios Nikolaos / Elounda

Vanuit uw hotel kan u de Noordoostkust van Kreta ontdekken. Vanuit de schilderachtige haven van Elounda kan u een boottocht doen naar het eiland Spinalonga. Tot 1957 was dit een melaatseneiland. In de badplaats Agios Nikolaos is het leuk kuieren langs de vele winkeltjes en restaurants. Hier is het “verdronken” meer van Voulesmeni de grootste trekpleister. Bezoek in het dorpje Kritsa het 13de eeuws Panagia Kera kerkje met zijn prachtig bewaarde fresco's.

Dag 4-5 Agia Galini (146 km)

Vertrek naar het zuiden van Kreta. Bezoek onderweg de ruïnes van  de Romeinse stad Gortys en de Minoïsche stad Phaestos.  Ga eens naar het strand van de badplaats Matala met zijn door grotten doorboorde klif. In de jaren 70 bivakkeerden hier hippies. De sfeer is er gebleven. 

Dag 6 Agia Galini - Kissamos (142 km)   
       
Vertrek ’s morgens vroeg naar het noordwesten van het eiland via de Amari vallei. Stop onderweg in het typisch bergdorpje Spili met zijn fraaie leeuwenfontein. Bezoek in de namiddag de gezellige badplaats Rethymnon met zijn wirwar aan kleine straatjes.

Dag 7-8 Kissamos – Chania

Het westen is de groene oase van het eiland.  De hoofdplaats Chania heeft een mooie oude Venetiaanse haven met tal van winkeltjes en restaurants. Het schiereiland Akrotiri wordt in nauw verband gebracht met de strijd tussen de Kretenzers en de Duitsers tijdens WO II. Ten zuiden van Chania kan u een trektocht doen door de prachtige Samaria kloof (16 km) of door de kleinere Imbros kloof. Vanuit Kissamos kan u een boot nemen naar het schiereiland Gramvoussa en de lagune van Balos.

Dag 9 Kissamos – Heraklion (175 km)

Vertrek in de voormiddag naar Heraklion.  Onderweg kan u het Arkadi klooster bezoeken, dat nog steeds bewoond wordt door Grieks-Orthodoxe monniken.  Bezoek aan de Minoïsche ruïnes van Knossos en het archeologisch museum van Heraklion.


Dag 10 Heraklion – Brussel

Afgifte van de huurwagen op de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture