12 dagen Centraal Griekenland: Griekse mythologie, magische kloosters en adembenemende landschappen

Dag 1 Athene Download pdf
Aankomst in Athene, in ontvangstname van de huurwagen en overnachting in hotel Fresh, cat. A in het centrum van de stad voor 2 nachten.

Dag 2 Athene
De hoofdstad van Griekenland heeft tal van toppers die het ontdekken meer dan waard zijn. Bezoek de Acropolis en het mooie Acropolis museum, het Archeologisch museum, Benaki museum en museum voor Cycladische kunst. In de gezellige wijken Plaka en Monastiraki zijn er tal van restaurantjes, terrasjes en winkeltjes. Van op de Lycabettus-heuvel reikt het uitzicht tot in de havenstad Piraeus.

Dag 3 Athene-Kalambaka ( /- 350 km)
Via Lamia rijdt u naar Kalambaka. U logeert in het stijlvolle hotel Divani Meteora. Aan de receptie geven ze u graag tips om de kloosters te bezoeken.

Dag 4 Meteoren
Zonder twijfel één van de toppers van Griekenland. Vanaf de 11e eeuw vestigden kluizenaars zich in grotten.  De 24 Meteorakloosters werden gebouwd v.a. de 15de eeuw op duizelingwekkend hoge rotsen. Vandaag zijn er nog 6 kloosters bewoond waaronder 2 nonnenkloosters.  Dankzij het toerisme kunnen de kloosters gerestaureerd worden.  Bezoek zeker Varlaam, Rousanou, Agia Triada en Megalo Meteora.

Dag 5 Kalambaka-Zagori (120 km)
Vertrek naar de Zagori regio via de zilverstad Ioannina. De hoofdstad van Epirus is een moderne en dynamische stad aan een groot meer.  In de oude stad is het aangenaam kuieren door de straatjes met Ottomaanse huizen en moskeeën. Check-in in hotel Gamila Rocks, cat. A in Aristi.  De gastvrije eigenaars geven u graag tips om de streek te ontdekken.

Dag 6 Zagori
De Zagoria zijn 46 pittoreske  dorpen verspreid in een bergachtig en bosrijk gebied. De grijze stenen huizen en stenen bruggen zijn typisch voor deze streek. Het gebied is grotendeels ingenomen door het nationaal park Vikos-Aoös. Er is een prachtige flora en fauna met o.a beren, wolven en lynxen. U kan de streek ontdekken met de wagen maar u kan ook mooie wandelingen en trektochten maken in de Vikos-kloof. De kloof is één van de diepste kloven ter wereld.

Dag 7 Zagori-Parga (157 km)
Via Ioannina, Igoumenitsa en Sivota naar Parga, check-in in hotel Salvator.

Dag 8-9 Parga
Geniet  van de rust in het gezellige vissersdorpje Parga.
Het stijlvolle  boetiekhotel Salvator, Cat. A, werd smaakvol ingericht met groene accenten.  In de omgeving kan u o.a. het Nekromanteion bezoeken en de Poorten van de Hel, in de Griekse mythologie de toegang tot het hellerijk van Hades. Vanuit Parga zijn er bootexcursies naar de Ionische eilanden Paxos en Antipaxos.

Dag 10 Parga-Arachova (350 km)
Via Arta naar Arachova. Onderweg kan u stoppen in het aangename havenstadje Nafpaktos. Logies in het Tagli Resort & Spa, cat. Luxe.

Dag 11 Arachova
Het berdorpje Arachova, op de zuidflank van de Parnassosberg, is een ideaal uitgangspunt om de site van Delphi te bezoeken.

Dag 12 Arachova-Athene (193 km)
Vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture