15 dagen Noord- en Centraal Griekenland

Dag 1-2 Thessaloniki Download pdf
Aankomst in Thessaloniki, in ontvangstname van de huurwagen en 2 overnachtingen in hotel City, cat. A in het centrum van de stad. De 2de grootste stad van Griekenland is het Europees hart van de Balkan en een aangename universiteitsstad met een beladen geschiedenis.  Bezoek de Witte Toren, het prachtige archeologisch museum, het Byzantijns museum en de vele kerken.

Dag 3 Thessaloniki-Kalambaka ( 229 km)
Via Verginia (met de antieke stad Aigia) en Veroia (met zijn 50 Byzantijnse kerkjes) richting Kalambaka. U logeert in hotel Divani Meteora. Van hieruit is er een mooi uitzicht op de Meteoren.

Dag 4 Meteoren
Zonder twijfel één van de toppers van Griekenland. Vanaf de 11e eeuw vestigden kluizenaars zich in grotten.  De 24 Meteorakloosters werden gebouwd v.a. de 14de eeuw op duizelingwekkend hoge rotsen. Vandaag zijn er nog 6 kloosters bewoond waaronder 1 nonnenklooster.  Dankzij het toerisme kunnen de kloosters gerestaureerd worden.  Bezoek zeker Varlaam, Rousanou, Agia Triada en Megalo Meteora.

Dag 5-6 Kalambaka-Zagori (155 km)
Vertrek naar de Zagori streek via de zilverstad Ioannina. De hoofdstad van Epirus is een moderne en dynamische stad aan een groot meer.  In de oude stad aan het kastro (citadel) is het aangenaam kuieren door de straatjes met Ottomaanse huizen en moskeeën. De Zagoria zijn 46 pittoreske  dorpen verspreid in een bergachtig en bosrijk gebied. De grijze stenen huizen en stenen boogbruggen zijn karakteristiek voor deze streek. Het gebied is grotendeels ingenomen door het nationaal park Vikos-Aoös. Er is een prachtige flora en fauna met o.a beren, wolven en lynxen. U kan de streek ontdekken met de wagen maar u kan ook mooie wandelingen en trektochten maken in de Vikos-kloof. Check-in in  het charme hotel Gamila Rocks.

Dag 7-9 Zagori-Parga (148 km)
Via Ioannina, Igoumenitsa en Sivota naar Parga. U kan ook via Arta rijden en onderweg Dodoni bezoeken. 3 overnachtingen in het stijlvolle boetiekhotel Salvator. U kunt relaxen in Parga of de streek ontdekken.  Een bootexcursie naar Corfu behoort tot de vele mogelijkheden.

Dag 10-11 Parga-Kastoria (248 km)
Onderweg naar Kastoria kan u een stop maken in het authentiek bergdorp Metsovo.  Verder naar Kastoria gelegen aan het Orestiameer. Dit charmante stadje ademt een typische Balkansfeer uit met Byzantijnse kerken en koopmanshuizen.  Ooit was dit het centrum van de bonthandel.  U verblijft 2 nachten in het luxueuze hotel Limneon Resort & Spa.

Dag 12-14 Kastoria-Kallithea (288 km)
Chalkidiki heeft 3 schiereilanden die diep uitsteken in zee.  Op Kassandra en Sithonia  zijn er mooie stranden. Het oostelijke schiereiland Athos (heilige berg) herbergt een monnikenrepubliek met 20 kloosters waar enkel mannen onder bepaalde voorwaarden toegelaten worden.
U logeert 3 nachten in het luxueuze Aegean Melathron hotel aan het mooie strand van Kallithea, op het schiereiland Kassandra.

Dag 15 Kallithea-Thessaloniki-Brussel
Vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture