Island Hopping: 13 dagen Mykonos, Naxos, Folegandros en Santorini

Dag 1 Mykonos
Aankomst in Mykonos,  3 nachten verblijf in het Harmony Boutique hotel,  op wandelafstand van het centrum van van de stad. Het hotel is één van de recentste hotels van Mykonos dat traditionele architectuur combineert met een stijlvolle keuze aan kleuren en inrichting.

Dag 1-3 Mykonos
Mykonos, één van de populairste eilanden in de Cycladen , heeft mooie zandstranden en een bruisend nachtleven. Mykonos stad is een leuke stad waar je gezellig kan kuieren in de witte straatjes.  Ontdek de lokale mascotte, de pelikaan Petros, Klein Venetië en het kerkje Panagia Paraportiani. Vanuit Mykonos kan u een excursie doen naar het nabijgelegen archeologisch eilandje Delos.

Dag 4 Mykonos-Naxos
Ferry overtocht naar Naxos. Het grootste eiland van de Cycladen is één van de eerste waar er met marmer werd gewerkt.  In Naxos stad zijn er verschillende wijken waaronder de haven, de hotelwijk, de oude stad met het Venetiaanse Kastro en de middeleeuwse Bourg. Het binnenland is zeer vruchtbaar en de Tragaia vallei is een paradijs voor wandelaars.  Hier verblijft u 3 nachten.

Dag 4-6 Naxos
Het Iria Beach Art Hotel werd gebouwd in typische Cycladische stijl. Het hotel ligt aan het Agia Anna strand en 5 km van Chora, de hoofdplaats van Naxos. 3 nachten verblijf.

Dag 7 Naxos-Folegandros
Overtocht per ferry naar Folegandros.  Het dorre en onvruchtbare Folegandros is een langwerpige uitloper van rotsen, gelegen tussen Milos en Sikinos. Het heeft de typische charme van een Cycladen- eiland met zijn witte huisjes, zijn kerkjes en terrasvormige olijfboomgaarden. Er zijn indrukwekkende kliffen waarbij de Middeleeuwse Kastro in Chora hoog boven de zee rijst. Chora, de belangrijkste plaats van het eiland, is een gezellig dorpje met typische straatjes en pleintjes.


Dag 7-9 Folegandros
3 nachten verblijf in het Chora Resort & Spa, een schitterend hotel in typische Cycladen-stijl, gebouwd tegen een heuvel.

Dag 10 Folegandros-Santorini
Ferry naar Santorini. Het vulkanische eiland werd in 3000 VC door de Minoërs gekoloniseerd. In 1425 VC was er een uitbarsting waardoor het eiland halvemaanvormig werd. Het wordt aanzien als het verdwenen koninkrijk Atlantis. De hoofdstad Fira (Thira) hangt letterlijk tegen de heuvel geplakt.  Een paradijs voor fotografen!

Dag 10-12 Santorini
U verblijft 3 nachten in het charmante Regina Mare hotel.  Het hotel is gebouwd op een klif en strekt zich uit over 3 niveaus, met een schitterend zicht op zee. Elke avond kan u hier genieten van een adembenemende zonsondergang over de Caldera en de Egeïsche Zee.

Dag 13 Santorini-Brussel
Terugvlucht naar Brussel.

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture