8 dagen Griekse Ontdekking


Tijdens deze rondreis maakt u kennis met zowel de veel geprezen antieke sites als met een redelijk onbekend stukje Griekenland. Het noordwesten, met als hoofdstad Ioannina, is zeker de moeite waard om te verblijven. Bij uitstek is deze tocht ideaal voor de cultuur- en de natuurliefhebber.

Dag 1 Athene
Aankomst  in Athene. Afhalen huurwagen en check-in in het hotel in het centrum van de stad. Gelegenheid om de gezellige kantjes van Athene te ontdekken.

Dag 2 Athene - Delphi ( 180 km)
Vertrek naar Delphi. Onderweg kan u het mooie Ossios Loukas klooster bezoeken. Neem de tijd om de archeologische site van Delphi te bezoeken alsook het museum met topstukken zoals het bronzen beeld van de wagenmenner van Delphi. Overnachting in Delphi.

Dag 3 Delphi - Kalambaka ( 227 km)
's Ochtends vertrek naar Kalambaka en check-in in het hotel. Deze stad ligt in het hart van het Grieks binnenland,  omringd door indrukwekkende karststeenrotsen. Bovenop deze hoge rotsen werden kloosters gebouwd als vestingsplaatsen tussen hemel en aarde. In de glorieperiode waren er 24, maar de meesten zijn nu verdwenen. Nu zijn er 6 kloosters te bezoeken waaronder één nonnenklooster.

Dag 4 Kalambaka - Ioannina ( 107 km)
Vertrek naar Ioannina. Hier gaat u door een woest berglandschap met een prachtige, overweldigende natuur. Het is de streek van de beren. Via Metsovo neemt u de bergpas naar de hoofdstad van het district Epirus. Ioannina heeft sterke Turkse invloeden en is vooral gekend omwille van zijn zilversmeedkunst en zijn houtsnijkunst. Het is een levendige stad. Overnachting in Ioannina.

Dag 5 Ioannina - Olympia ( 342 km)
Via de indrukwekkende Rio-Antirio brug naar Olympia, de site uit de klassieke Griekse geschiedenis waar de Olympische spelen ontstonden. Overnachting in Olympia.

Dag 6 Olympia - Xylokastro ( 172 km)
Na het ontbijt via de Lousios kloof naar de Korinthia streek.  Vanuit het bergdorpje Dimitsana kan u de hangende kloosters in de kloof bezoeken. Check-in in het hotel in Xylokastro, avondmaal en overnachting.

Dag 7 Xylokastro
Ontdek de Argolis streek. Hier bezoekt u de klassieke sites van Korinthe, Epidaurus en Mycene. Bezoek Nafplion, de eerste hoofdstad van Griekenland, met zijn leuke straatjes, talrijke winkeltjes en restaurants.

Dag 8 Xylokastro - Athene (130 km) - Brussel
Vertrek naar Athene, afgifte huurwagen en terugvlucht naar Brussel

 

    

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture