11 dagen Essential Peloponnesos

 

Dag 1 Athene – Korinthia (114 km)Download pdf

Aankomst in Athene, in ontvangstname van de huurwagen en rit naar de regio Korinthia. Onderweg fotostop aan het kanaal van Korinthe. Check-in in het hotel in Xylokastro. Ga eens langs bij onze lokale agent waarbij u handige tips en insider information krijgt voor uw individuele rondreis. Avondmaal en overnachting.

Dag 2-3 Korinthia

Ontdek de Argolis streek met klassieke sites zoals Korinthia, Acrokorinthe, Epidaurus, Mycene en Nemea. Het Venetiaans getinte stadje Nafplion was de eerste hoofdstad van Griekenland.  De Nemea streek staat bekend om zijn uitstekende wijnen. Een boottocht naar één van de Sporadische eilanden (Aegina, Poros, Hydra en Spetses) is ook de moeite waard.

Dag 4-6 Korinthia– Areopoli (ca. 200 km)

’s Ochtends vertrek via Sparta en Mystras naar Aeropoli. De site van Mystras is een unicum in zijn soort. De Byzantijnse
spookstad, die over over 3 niveaus tegen een helling werd gebouwd, moet u beslist gezien hebben. Daarna komt u in de mysterieuze Mani streek, een bergachtig schiereiland met grillige contouren en typische torenwoningen. U logeert in een typisch charmehotel. Van hieruit kan de Mani streek ontdekken alsook de 2 andere schiereilanden van de zuidelijke Peloponnesos met o.a. Monemvasia, Gythio, …

Dag 7-8 Areopoli – Olympia (180 km)

Via Kardamili, Kalamata en Pirgos richting Olympia. Het traject tot Kalamata is één van de mooiste kustroutes van de
Peloponnesos. Bezoek de antieke site van Olympia en het museum.  Geniet zeker van het zwembad in de aangename tuin van het hotel. 2 Overnachtingen.

Dag 9 Olympia - Athene (290 km)

’s Morgens vertrek naar de prefectuur Arcadia, het hartje van de Peloponnesos. Tijdens deze mooie tocht komt u door typische bergdorpjes langs indrukwekkende kloven. U logeert in het charmante en traditionele dorpje Dimitsana.  Neem de tijd om een wandeling te maken in de Lousios kloof, gekend om zijn “hangende kloosters”. Geniet van een lunch in één van de typische tavernas in Dimitsana of Stemnitsa. Verder over het kanaal van Korinthe naar Athene.  2 overnachtingen in een hotel in het centrum van de stad.


Dag 10 Athene

Geniet van een dagje in de bruisende hoofdstad Athene.  De Acropolis en het Acropolismuseum moet u beslist bezoeken. Wandel door de Plaka wijk met zijn vele restaurantjes en winkeltjes. Bekijk zeker de wissel van de presidentiële wacht aan het parlementsgebouw.

Dag 11 Athene - Brussel

Vertrek naar de luchthaven van Athene. Afgifte van de huurwagen en terugvlucht naar Brussel.
U kan uw rondreis ook verlengen in een hotel naar keuze.

 

 

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture