Island hopping: 11d. Athene, Mykonos, Naxos & Syros

Island Hopping is de ideale manier om verschillende eilanden te combineren in de Cycladen. Elk eiland heeft zijn eigenheid, zijn eigen cultuur en pittoreske dorpjes met een wirwar van straatjes waar het leuk is te flaneren.

      
Dag 1 Athene
Aankomst in Athene, transfer naar hotel Fresh, check-in en overnachting. Indien uw vluchtgegevens het toelaten kan u de Griekse hoofdstad ontdekken. Hierbij mogen de Acropolis, het Nationaal Archeologisch museum en de levendige Plaka wijk niet ontbreken.
 
Dag 2-4 Mykonos
Transfer naar de haven. Vertrek per ferry uit Piraeus naar Mykonos. Mykonos is een van de populairste eilanden van de Cycladen. Het heeft mooie zandstranden, leuke winkeltjes in een wirwar van witte straatjes en een bruisend nachtleven.  Het witte Panagia Paraporitani kerkje, de kunstenaarswijk Klein Venetië of de 16de eeuwse molentjes zijn slechts enkele bezienswaardigheden die u niet mag missen.  Boek ter plaatse een excursie naar het nabijgelegen eiland Delos om de archeologische site te bezoeken. U verblijft 3 nachten in het Harmony Boutique hotel.
 
Dag 5-7 Naxos
Ferry-overtocht naar Naxos. Het grootste en meest groene eiland van de Cycladen is één van de eerste eilanden waar met marmer werd gewerkt. Naxos heeft voor elk wat wils: mooie stranden, uitgaansmogelijkheden en een mooie natuur met bergen en vruchtbare dalen. In Naxos stad zijn er verschillende wijken waaronder de haven, de hotelwijk, de oude stad met het Venetiaanse Kastro en de Portara (de poort van Apollo).  De Tragaia vallei is een paradijs voor wandelaars.  U logeert 3 nachten in het Iria Beach hotel.

Dag 8-9 Syros
Ferry naar Syros, het commerciële, bestuurlijke en culturele centrum van de Cycladen. Op het rotsachtig eiland werden bij archeologische opgravingen vondsten blootgelegd van de Cycladische beschaving. De hoofdstad Ermoupoli ligt als een amfitheater rond de haven. Op Syros vind u mooie baaien en populaire badplaatsen als Galissas en Kini. Het gevarieerd landschap wordt gekenmerkt door palmbomen en terrasgewij aangelegde velden. U verblijft 2 nachten in het Faros Village hotel.

Dag 10 Athene
Per ferry terug richting Athene. Transfer naar het hotel Fresh. Hier kan u de stad verder ontdekken door te flaneren in de gezellige Monastiraki wijk of de hippe Psiri wijk met zijn vele restaurants, winkels en kunstgalerijen.    
 
Dag 11 Athene-Brussel

Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture