Island Hopping: 8d. Athene, Mykonos & Santorini

Een Island Hopping is de ideale manier om verschillende eilanden te combineren in de Cycladen. Elk eiland heeft zijn eigenheid, zijn eigen cultuur en pittoreske dorpjes met een wirwar van straatjes waar het leuk is te flaneren. Bij deze klassieke combinatiereis verblijft u op de 2 meest gekende eilanden van de Cycladengroep.
 
Dag 1 Athene

Aankomst in Athene, transfer naar uw hotel, check-in en overnachting. Indien uw vluchtgegevens het toelaten kan u de Griekse hoofdstad ontdekken. Hierbij mogen de Acropolis, het Acropolis museum, het Nationaal Archeologisch museum en de levendige Plaka wijk niet ontbreken.
 
Dag 2 Athene – Mykonos
Transfer naar de haven en vertrek per ferry uit Piraeus naar Mykonos.
Mykonos is een van de populairste eilanden van de Cycladen. Het heeft mooie zandstranden, leuke winkeltjes in een wirwar van witte straatjes en een bruisend nachtleven.  Het witte Panagia Paraporitani kerkje, de kunstenaarswijk Klein Venetië of de 16de eeuwse molentjes zijn slechts enkele bezienswaardigheden die u niet mag missen.
 
Dag 3 Mykonos
Geniet van het eilandje of neem van de gelegenheid gebruik om een excursie te doen naar het nabijgelegen eilandje Delos met zijn belangrijke archeologische vindplaatsen.
 
Dag 4 Mykonos – Santorini

Per ferry naar Santorini, dit vukanische eiland kwam tot een uitbarsting in 1425 VC waarna het een halvemaan vorm kreeg met centraal de Caldera. Fira, de hoofdstad, staat letterlijk geplakt tegen de rotsen. Veel grotwoningen werden er ook uitgehouwen.  Het eiland biedt prachtige uitzichten.
 
Dag 5 Santorini
De goed bewaarde archeologische vindplaats Akrotiri ten zuiden van het eiland was ooit een Minoïsche nederzetting. Neem zeker de tijd om het meest noordelijke stadje Oia te bezoeken tegen zonsondergang.
 
Dag 6 Santorini
Geniet ook van de zwarte vulkanische stranden ten oosten van het eiland. ’s Avonds moet u beslist gaan eten in één van de vele typische restaurantjes in Thira van waaruit u de schitterende zonsondergang kan zien.
 
Dag 7 Santorini – Athene
Per ferry terug richting Athene en transfer naar uw hotel. Hier kan u de stad verder ontdekken door te flaneren in de gezellige Monastiraki wijk of de hippe Psiri wijk met zijn vele restaurants, winkels en kunstgalerijen.
 
Dag 8
Transfer naar naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar België.

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture