8 dagen Het Ongekende Kreta - Rondreis per huurwagen

Alternatieve rondreis per huurwagen buiten de begane paden. Kom in contact met de lokale bevolking en geniet van de prachtige Kretenzische natuur. U kunt deelnemen aan heel wat activiteiten zoals Griekse kooklessen, paardrijden, mountainbiking, trektochten, paragliding...  Deze rondreis richt zich tot diegene die wil genieten van de typisch Kretenzische natuur en cultuur.

Dag 1 Luchthaven - Zaros (60 km)
Bij aankomst in Heraklion wordt u opgewacht door onze correspondent. Deze zal u uw roadbook overhandigen met een beschrijving van uw route en de lijst van alle hotels waar u zal verblijven. In ontvangstname van de huurwagen en vertrek naar uw hotel in Zaros, ten zuiden van Heraklion.

Dag 2-3 Omgeving Heraklion - Zaros
Vertrek naar het zuiden richting Mires naar Zaros.  Zaros is een typisch dorpje in de bergen, een verrassend groene oase met helder bronwater. Hier geniet u van de rust en ongereptheid van de natuur. Van hieruit kan u de ruïnes van de Minoïsche stad Phaestos bezoeken en doorrijden naar de zuidkust aan de Libische zee. U kan deelnemen aan tal van activiteiten die u via het hotel kan bespreken: kooklessen, huur van mountainbikes, birdwatching,... 

Dag 4-5 Zaros - Ierapetra of Sitia (120-180 km)
Onderweg naar Agia Deka via de dorpjes Pirgos en Viannos naar Ierapetra.  Deze moderne zakenstad ligt aan de Libische zee. Bezoek de oude stad met het huis van Napoleon, het Venetiaanse fort en de moskee. Het archeologisch museum is ondergebracht in een oude Turkse school en bezit een aantal interessante collecties. Vanuit Ierapetra kan u het zuiden verder verkennen. Indien u logeert in Sitia rijdt u een 40-tal km verder naar de noordkust van het eiland.  Sitia is een mooi uitgangspunt om het palmenstrand van Vai, het Toplou klooster en de archeologische site van Zakros te bezoeken. Overnachting in een typisch hotelletje.

Dag 6-7 Lassithi (80 - 100 km)
Vertrek richting Plateau van Lassithi. Deze vruchtbare vlakte was ooit bezaaid met witte windmolentjes. Vandaag kan u hier genieten van de ruwe schoonheid van de omgeving. Mountainbiken, birdwatching, paardrijden, wandeltochten zijn slechts enkele mogelijkheden. Bezoek de Dikti grot, dit is de grot waar volgens de mythologie de Griekse god Zeus geboren is.

Dag 8 Lassithi - Herkalion (50 à 60 km)
Vertrek naar Heraklion. Afgifte van de huurwagen op de luchthaven en terugvlucht.

 

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture