8 dagen Essential Crete- Klassieke rondreis per huurwagen door Kreta

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is de bakermat van de Minoïsche beschaving. De natuur is er indrukwekkend met mooie baaien, stranden, hoge bergen, diepe kloven en een rijke flora. Deze klassieke rondreis per huurwagen is de ideale manier om de hoogtepunten van het prachtige eiland Kreta te bezoeken. 


Dag 1 Luchthaven - Heraklion (4km)
Bij aankomst wordt u opgewacht door onze correspondent die u een roadbook zal overhandigen met alle praktische informatie over uw rondreis. In ontvangstname van de huurwagen en vertrek naar Heraklion voor overnachting in het centrum van de stad.

Dag 2 Heraklion - Chania (115 km)
Via de hoofdweg vertrek naar Chania. Onderweg moet u zeker een tussenstop doen in het gezellige Rethymnon.  Chania is de hoofdstad van het gelijknamige departement. De stad heeft sterke Venetiaanse invloeden. Het is er gezellig kuieren in de haven en de achterliggende straatjes. Overnachting

Dag 3 Chania
Van hieruit kan u een excursie boeken naar de Samaria kloof.  Deze kloof is in totaal een kleine 20 km lang en is heel indrukwekkend.  Een andere optie is de Imbros kloof. Het Westen van Kreta is prachtig qua natuur en heeft veel leuke dorpjes.

Dag 4 Chania - Agia Galini (82km) / Matala (102 km)
Via Rethymnon kan u de weg nemen naar het zuiden. Onderweg kan u een stop maken in Spili waar u zich kan verfrissen aan de leeuwenfonteintjes. Volgens beschikbaarheid logeert u in Agia Galini of Matala.

Dag 5 Agia Galini/Matala
Ontdek het rustige zuiden van Kreta. De antieke stad Gortys of de Minoïsche ruïnes van Phaestos zijn zeer de moeite waard. Bezoek het indukwekkende fort in Frankokastello.

Dag 6 Agia Galini/Matala - Agios Nikolaos (125 km) / Elounda (145 km)
Van hieruit kan u een boot kan nemen naar het melaatseneiland Spinalonga. Een aangename boottocht brengt u tot bij de ruïnes op het eilandje.

Dag 7 Agios Nikolaos/Elounda - Koutouloufari / Hersonissos (48 à 55 km)
Richting Heraklion komt u Koutouloufari tegen, een gezellig dorp in de heuvels niet ver van Hersonissos.  Hier ben u niet ver van het Minoïsch paleis Knossos, zeker de moeite waard om even te bezoeken in combinatie met het Archeologisch museum van Heraklion. Overnachting

Dag 8 Agios Nikolaos/Elounda - Heraklion
Afhankelijk van de uren van uw vlucht kan u in de voormiddag nog het paleis van Knossos bezoeken. Vertrek naar de luchthaven, afgifte huurwagen en terugvlucht.

 

Bekijk ons magazine

 

In de kijker

In the picture